TAP space | 2021

TAP SPACE
Gross Built Area: 80 sqm
Project location: District 03, HCMC, Vietnam
Lead Architects: Đoàn Sĩ Nguyên, Nguyễn Khánh Long.
Photo credits: Quang Trần.

TAP là một thương hiệu đồ thủ công sáng tạo ở Saigon, Vietnam. Sau bốn năm hình thành và phát triển, thương hiệu này đã có cho mình một không gian đủ tốt nhằm giới thiệu sản phẩm trực tiếp với khách hàng.
Hiện trạng là một ngôi nhà cũ với khoảng sân nhỏ có tổng diện tích khoảng 80m2. Chúng tôi tiếp cận dự án bằng việc định hình mạch giao thông chính cho công trình. Người trải nghiệm sản phẩm sẽ được dẫn dắt trong một mê cung với điểm đầu là lối vào và điểm cuối là một khoảng sân vườn được rải cát trắng. Chúng tôi không được can thiệp vào sàn nhà và các vách hiện trạng vì thế kết cấu nhẹ và lớp sàn gạch không nung được đặt trực tiếp lên sàn nhà là giải pháp được chọn. Sawadeesign mong muốn mang lại một không gian trải nghiệm đơn giản, nhẹ nhàng và thô mộc trong dự án lần này.

TAP is a creative handicraft brand in Saigon, Vietnam. After four years of establishment and development, this brand has set up not only a decent space to display their stunning products to customers but also a concept store to introduce some other outstanding local brands. TAP is one of the most proactive pioneer that making effort to enhance the inner power of Vietnam local brand community.
The existing site is an old house with a small yard with a total area of about 80m2. We approach the project by shaping the main traffic flow throughout the display area. The product experience journey will be guided in a maze with the beginning at the entrance and the end point is a yard covered with white sand.
We are not allowed to interfere with existing floors and walls so lightweight structures and unburnt tile flooring placed directly on the existing floor is the solution of choice.
Sawadeesign desires to bring a simple, light and coarse experience space in this project.